Sah. Albul la mutare.

Clasa politica actuala da dovada de o batranete inaintata. Se comporta ca baba acra ce nu suporta nimic din ceea ce ii afecteaza obiceiurile zilnice. Ea (clasa politica) nu concepe ca un membru sa fie cumva cercetat penal si deferit justitiei. Dupa cum pe buiestrul batran nu il inveti la caruta cu zabala in gura, nici pe parlamentarul roman nu il vezi prin tribunalele penale cu catusele la maini.

Ceea ce s-a intamplat in ultimele zile confirma inca o data ca in politica romaneasca este nevoie de mult mai multi tineri. Acum lipseste nebunia si forta lor in apararea principiilor de dreptate, onoare, egalitate in fata legii. Singura problema este ca daca te uiti la tinerii veniti de prin pepinierele partidelor descoperi ca au fost mult prea indoctrinati si nu cu ideologia partidului – nu prea se mai tine cont de asa ceva, cand este vorba de obtinerea puterii – ci cu modalitatea in care politica trateaza omul de rand – cainii latra, caravana trece, peste patru ani tot dintre noi prostul alege.

Obiceiurile sunt mult prea adanc intiparite in creierele politicienilor – mai ca ajung sa cred ca inainte de a te face vreun sefulet de filiala iti fac un RMN sa vada existenta liniilor trasate de batrani – si din pacate nu reusesc sa speculeze greselile adversarilor.

Aceasta este o posibila explicatie la cum a votat PDL-ul in cazul Pasat. Cu obrazul deja patat dupa cazul Monica Ridzi, votul atunci fiind sustinut si de opozitie, partidul avea nevoie de un exemplu puternic oferit opiniei publice. Prin acest exemplu s-ar fi putut erija in luptatorii anti-coruptie cu care suntem amenintati de vreo 2 mandate incoace.

Din pacate, insa, nu au reusit sa impuna acest lucru in interiorul partidului. Exista o garda veche ce isi stie mult prea bine pacatele si nu vrea sa se creeze un asemenea precedent, indiferent daca sunt oameni aflati de aceeasi parte a baricadei sau nu – a se remarca in acest caz acelasi tipar de gandire ca al PSD-ului.

Acum, degeaba se cere demisia lui Pasat. Si Pasat si Ridzi trebuie sacrificati si cu sangele lor trebuie spalate pacatele partidului. La urma urmei, daca sunt dati afara din partid (asa cum se cere si ar trebui acum) ei vor ajunge mai rau daca solicitau chiar ei aprobarea cererilor DNA-ului. Niciun partid nu ii va mai accepta in randurile lor – Opozitia a strigat din toti bojocii ”Hotii!” – si sigur nu vor mai prinde vreun mandat de parlamentar prea curand, iar acest lucru este cat se poate de just.

Prin urmare PDL-ul este intr-o pozitie destul de ingrata in acest moment. O pozitie de sah datorita mutarilor facute de proprii pioni. Si urmeaza la mutare, caci toate actiunile din ultima perioada denota o dorinta de curatare. Iar aceasta nu se poate face doar in curtea vecinilor, ci trebuie mai intai sa iti bati covoarele si sa strangi gunoaiele din ograda proprie.

Nu ne ramane decat sa asteptam ca “tineretea” sa isi spuna cuvantul si curajul de a face ceea ce trebuie sa nu le lipseasca. O dezicere totala de cei doi parlamentari in vizorul DNA cu retragere a statului de membru PDL si cu cerere de depunere a demisiei din Parlament ar fi mutarea logica si care ar aduce un pic de speranta pentru alegerile viitoare.

Sah. Albul la mutare.

Advertisements
This entry was posted in Politica incoace si incolo, Printre altele... and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Sah. Albul la mutare.

  1. Pingback: ..::Stiri Brasov - Noi vedem Brasovul altfel::..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s