Si justitia s-a odihnit in ziua a saptea

Si Dumnezeu s-a odihnit in ziua a saptea de toata lucrarea Lui pe care o facuse si pe care o zidise (Facerea 2:3).

Si justitia la fel. Nu prea te pui cu Cel de Sus,nu? Poate doar daca esti de partea cealalta a baricadei si ai legaturi cu Cel Ce Nu Trebuie Numit. Iar justitia din Brasov nu prea are legatura cu asa ceva si se odihneste.

De partea cealalta, insa, altii nu se odihnesc. Si cum pe timpul zilei nu prea te poti ascunde, cel mai bine este sa iti desfasori activitatea de sambata seara pana duminica dimineata.

In data de 2 noiembrie 2010, Tribunalul Brasov a suspendat autorizatia de mediu a firmei Kronospan. Cum este o hotarare definitiva, activitatea firmei trebuia stopata imediat. Fara autorizatie de mediu nicio companie producatoare ce respecta legea nu are voie sa functioneze.

In data de 6 Noiembrie, dupa ora 17:00, martori oculari mentioneaza prezenta aburului tehnologic, semn ca in fabrica se lucra. Conform declaratiilor lui Eduard Csomortani, Membru al Asociatiei Brasovul Verde, aburul tehnologic a fost emis de Kronospan de sambata seara pana duminica dimineata.

In mod natural apare intrebarea de ce functioneaza fabrica in conditiile in care justitia brasoveana a interzis acest lucru? La aceasta intrebare ar trebui sa raspunda atat conducerea fabricii, cat si cei care ar trebui sa vegheze la aplicarea hotararii Tribunalului Brasov.

Poate ca vom primi informatii de la companie ca au fost desfasurate actiuni normale pentru pregatirea utilajelor de perioada de nefunctionare. Si as crede acest lucru, daca nu s-ar fi intamplat …cam pe intuneric. Oare de ce este nevoie sa chemi oamenii si sa fie platiti suplimentar pentru activitatea de noapte? Si de ce aburul tehnologic a fost prezent toata noaptea?

Un alt posibil raspuns este insa legat de o comanda ce trebuia onorata neaparat de catre Kronospan. Conform declaratiilor de la lansarea fabricii, se pot produce pana la 1000 de metri cubi de placi pe zi. Si e mai rentabil sa livrezi 1000 de metri cubi decat sa platesti vreo penalizare sau sa pierzi un contract foarte mare. Sau poate chiar mai mult. Sambata seara a fost vizibil aburul. Nimeni nu a stat insa pana acum sa urmareasca activitatea fabricii dupa lasarea intunericului. Asa ca nimeni nu poate garanta ca, de la hotararea Tribunalului Brasov nu au mai fost produsi nu o mie, ci noua mii de metri cubi de placi.

Din pacate, increderea ne lipseste in ceea ce priveste Kronospan. Au fost prea multe sesizari privind gradul de poluare, fabrici au fost inchise din acest motiv si in alte parti, iar ceea ce au considerat ei sa faca a fost sponsorizarea unor asociatii de mediu in loc de investitii in reducerea poluarii.

Prin urmare, speram ca autoritatile competente sa verifice situatia de la Kronospan. Sa ancheteze functionarea nocturna a fabricii. Sa sigileze utilajele, daca aceasta este singura solutie de respectare a hotararii unui Tribunal.

Sper, la fel ca alti brasoveni, ca justitia sa nu se odihneasca in ziua a saptea.

Advertisements
This entry was posted in Drept la replica, Printre altele... and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Si justitia s-a odihnit in ziua a saptea

  1. Pingback: Si justitia s-a odihnit in ziua a saptea | 34Life - Tree for life

  2. Pingback: Brasovul Verde » Desi legal nu e legal… functioneaza!

  3. Pingback: ..::Stiri Brasov - Noi vedem Brasovul altfel::..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s