Dimineata cu aroma de cafea

O dimineata perfecta. Incepe cu aroma de cafea, atunci cand ochii nu s-au dezlipit inca si doar instinctul te duce in bucatarie.

Cat astept sa fiarba apa deschid geamul bucatariei. Prima senzatie a trezirii data de aerul curat, proaspat inmiresmat de ploaia de toamna. Frunze ude, timide in roseata lor, cazute pe strada. Dimineata incepe.

Fierbe cafeaua. Aerul capata o noua dimensiune. Devine mai palpabil, nervii se ingramadesc la semaforul trezirii, ochii se deschid si un zambet sta sa apara. Devine totul deja mai roz cu fiecarea picatura de cafea scapata in cana. Si cand ma gandesc ca au o viata atat de scurta. Ele, picaturile. Dar sunt la fel de nerabdatoare sa isi faca datoria. Asa le simt cand le ating cu buzele. Striga “Trezirea!”. Inca nu, dragelor. Mai avem ceva de facut. Torn a doua cana si ma intorc in dormitor.

Privesc o clipa si ma intreb cum de poate un pat sa arate mai frumos decat rasaritul soarelui peste marea tocmai scapata din furtuna? Stiu cum. Lasand cafeaua langa, ma strecor la loc in pat pentru a cuprinde intreaga senzatie de dimineata. Mirosul pielii, mangaierea parului si caldura corpului aflat inca in somn. Buna dimineata! Cafeaua e gata. Imbratisarea e fierbinte, iar senzatiile vor face geloase toate picaturile de cafea ce mi-au simtit buzele in aceasta dimineata. Da, e cald. Da, prea cald. Dar bine. Atat de bine incat ochii uita de noapte, gura uita de orice amar, nervii sunt …..Ei bine, nu mai sunt. Golul de senzatii se umple din nou. E dimineata. Mirosul parului ei se simte langa mine. Cafeau isi trimite avangarda. E o dimineata cu aroma de cafea. Sau o cafea cu aroma de dragoste.

Buna dimineata!

Advertisements
This entry was posted in Printre altele.... Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s