Scrisoare adresata domnului Mihai Bara

Stimate domnule Bara,

 Am citit cu stupoare articolul publicat de dumneavoastra pe post de editorial in ziarul Brasovul Tau.

 Acest material nu numai ca jigneste eforturile a zeci de mii de voluntari din toata tara care vor sa dea un exemplu prin comportamentul lor, insa denota ori o lipsa totala de intelegere a vietii ori faptul ca scrieti orice doar sa fie senzational, fara pic de etica profesionala.

 De fapt, cred ca ambele. Pentru ca nici ecologia nu o intelegeti. Aceasta acra si scarboasa inutilitate cum o denumiti dumneavoastra a reusit, printre altele, sa salveze zeci de specii pe cale de disparitie. Eforturile facute de giboni – asa cum ne numiti dumneavoastra – au condus la plantarea a miliarde de copaci in ultimii ani. Tot ei, gibonii, au salvat spatiile verzi din orase si au plantat copaci si acolo. Au facut si curatenie astfel incat ochii dumneavoastra sa nu fie ofensati de PET-uri sau gunoi.

 

Iar aceste lucruri le facem din mai multe motive. In primul rand, pentru ca natura merita salvata. Noi, oamenii, avem cea mai mare influenta negativa si trebuie redusa aceasta influenta. In al doilea rand, pentru ca multe persoane nu stiu care este impactul actiunilor lor. Iar noi, prin munca noastra, oferim exemple de urmat. Ii ajutam pe oameni sa constientizeze ca un filtru de tigara se descompune in 200 de ani sau ca o persoana din Europa foloseste zilnic 150 de litri de apa, in timp ce 4000 de copii mor zilnic din cauza lipsei apei sau calitatii acesteia.

 Imi dau seama ca nu puteti intelege aceste concepte si ca sunteti adeptul fortei brute. Si ca este mai usor sa jignesti daca nu intelegi ceea se intampla. Domnule Bara, dusmanii ecologiei nu sunt cei care arunca hartii pe strada. Ei pot fi educati. Dusmanii ecologiei sunt cei ca dumneavoastra care considera ca bata rezolva problema.

 Pur ecologic: Scutiti-ne de parerile dumneavoastra! Consumati hartia de pomana!

 P.S. Trebuie sa recunosc, insa, ca sunteti eficient. In inutilitate. Astept ca si redactia Brasovul Tau sa devina eficienta si sa va concedieze.

 Paul Fulea
Presedinte Asociatia 34Life

Advertisements
This entry was posted in Drept la replica, Printre altele... and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Scrisoare adresata domnului Mihai Bara

 1. Pingback: Scrisoare adresata domnului Mihai Bara | 34Life - Tree for life

 2. Pingback: ..::Stiri Brasov - Noi vedem Brasovul altfel::..

 3. ss says:

  Dle Paul Fulea, respect.
  Acest specimen […] merita atentionat ca greseste. Nu isi da seama ca prin faptul ca in secundele in care jigneste eforturile ecologistilor, consuma aer degeaba, […].
  Este demna de admirat si respectat initiativa dumneavoastra, a celor de la 34life. Nu va lasati intimidati […].

 4. Sunt curios ce vârstă ai. În perioada comuniştilor aşa se proceda, cineva era dat afară de la un ziar pentru că avea opinii neconforme cu ceea ce cerea conducerea centrală.

  În fine, eu sunt doar redactor şef – un angajat – aşa că puteţi să cereţi direct patronului meu, am înţeles că aşa se procedează acum, darea afară a împricinatului.

  Altfel, nu văd de ce l-aş da afară pe Mihai Băra pentru că are o opinie diferită faţă de alţii sau pentru că şi-o exprimă mai abrupt.

  Pe de altă parte mă macină o întrebare de foarte multă vreme. De ce naiba nu strângeţi semnături pentru eliminarea peturilor de plastic? În alte ţări sunt intezise, de ce în România nu aud de o astfel de iniţiativă? Sau nu e bună pentru histrionism o astfel de cestie.

  • paulfulea says:

   Domnule Eftimie, nu faptul ca dumnealui nu crede in ecologie m-a deranjat, ci modul in care a exprimat acest lucru. Faptul ca a jignit eforturile pe care voluntarii le fac, mai ales ca de aceste eforturi beneficiaza toata lumea, inclusiv dumneavoastra sau dumnealui. Iar lipsa de deontologie ar trebui pedepsita.
   In privinta petitie, nu ar avea succes in Romania. Dar nu interzicerea PET-ului e problema, oricum, ci educarea populatiei. Caci va intorc intrebarea astfel: De ce nu aruncam gunoiul la cos? Nu de alta, dar si in tara noastra este interzisa aruncarea acestuia in locurile neamenajate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s